perjantai 17. lokakuuta 2008

Tilkkupeitto

Sain aikoinani ylioppilaslahjaksi kummitädiltäni ison neulotun tilkkupeiton. Peitto on ollut ehdoton lämmike etenkin kylminä talvi-iltoina. Keväällä innostuin neulomaan samantaipaista tilkkupeittoa rakkaan ystäväni esikoiselle. Peitto on ollut mielikseni suosittu ja ahkerassa käytössä.

Tämä on se vauvan peitto.


Nyt taas syksyn tullen kädet kaipasi tekemistä...
Kaapista löytyi iso pussillinen jämälankoja. Osan niistä olin pelastanut jo edesmenneeni mummuni kaapista. Halusin löytää langoille jotain kivaa käyttöä ja niinpä rupesin neulomaan uutta tilkkupeittoa. Valmistumisen jälkeen ajattelin antaa sen hyväntekeväisyyteen esimerkiksi Venäjän köyhille tai johonkin muuhun suuntaan maailmalla. Vielä en ole keksinyt mitä kautta saisin peiton varmimmin perille. Pikaisesti googlatessani löysin yhden yhdistyksen nettisivut, mitä kautta lahjoittaminen ja peiton perille pääsy voisi onnistuakin. Haluaisin kuitenkin kuulla onko kellään lukijalla tietoa tai kokemusta mitä kautta lahjoituksen voisi varmimmin saada sitä eniten tarvitsevalle? Olisin kiitollinen tiedosta.


Tässä alkua. Peitosta on tulossa k i r j a v a .


Lopuista jämälangoista voisin neuloa itselleni kirjavankirjavat villasukat...

3 kommenttia:

Stanna kirjoitti...

Ihana vauvan viltti. Tilkkupeittojen teko on siihen asti mukavaa kun aloittaa tilkkujen yhdistelyn. Tuli mieleen että kotiseurakuntamme (siis sinun lapsuuskotisi seurakunta) tekee sitä petroskoi-hommaa ja meiltä meni sinne iso laatikollinen Santen vaatteita lastenkotiin, joten ehkä sitä kautta menis tilkkupeittokin orpoja lämmittämään.
Oletko lähdössä syysretkelle? Äpe just soitti ja ilmoitti päivänmäärän, hieman mietityttää mukaan tulo mutta joskos sieltä sais vauhtia laitokselle... ja olishan siellä alan ammattilaisia paikalla...;)

Stanna kirjoitti...

Siis ei ihan justa vaan tossa jokunen tunti sitten, olis kyllä kumma jos näihin aikoihin rimpauttelis

a n n e kirjoitti...

Joo se on kyllä totta, että se tilkkujen yhdistäminen ei sitten ookkaan niin kivaa mitä se palojen neulominen... Kiitos siitä seurakuntavinkistä, voisinpa ottaa sinne yhteyttä ja kysellä enemmän!

Munki äpe soitteli ja kyseli siitä syysretkestä. Maijan kans myöskin soiteltiin ja sattui, että mulla on vapaa vlp just sillon ku M on tulossa kotimaisemiin, joten eiköhän sitä sillon lähetä! Eli siis enskuun eka vlp. Olis kyllä ihana nähdä suakin pitkästä aikaa jos vaan vointi sallii mukaan tulon. :)